RTL Xl op vakantie kijken

Ook als je op vakantie bent is het natuurlijk leuk om dagelijks je favoriete tv-shows van RTL 4 & 5 terug te kijken zoals bijvoorbeeld GTST en Expeditie Robinson.

Wanneer je in het buitenland op vakantie bent en je wilt iets op RTL XL kijken zul je echter merken dat dat niet mogelijk is. Dit komt omdat de RTL alleen maar de uitzendrechten heeft om in Nederland uit te zenden.

Hoe blokkeert RTL XL je de toegang

RTL XL herkent waar je bent door het ip adres dat je gebruikt. Het is namelijk bekend welke ip adressen in Nederland gebruikt worden. Wanneer je dus een ip adres gebruikt uit het buitenland heeft RTL XL door dat je niet in Nederland bent.

Wanneer je dus de indruk wekt dat je vanaf een Nederlands IP adres aan het surfen bent is het dus mogelijk om wel RTL XL tijdens je buitenlandse vakantie te kijken. Dit is natuurlijk ideaal want zo kun je eenvoudig alsnog van je populaire tv-shows genieten terwijl je op vakantie bent.

Nederlands ip adres verkrijgen

Wanneer je via een andere computer die wel in Nederland staat verbinding met de RTL XL app of website maakt zal het dus wel gewoon moeten werken. Zo een tussencomputer wordt in zijn algemeenheid een proxy genoemd.

De makkelijkste en meest doeltreffende manier om RTL XL op vakantie te kijken is middels een VPN service. Op deze pagina van VPNdiensten.nl staat een uitgebreide uitleg over hoe dat precies werkt.

Het is ook mogelijk om een Smart DNS dienst te gebruiken. Ook zo een dienst zorgt ervoor dat het erop lijkt alsof je in Nederland bent.

Ook voor andere appps

Ook voor andere websites en diensten waarvoor je in een bepaald land moet zijn werkt de VPN oplossing perfect. Denk bijvoorbeeld aan de app van Netflix en NPO. Deze hebben namelijk ook zo hun eigen geografische blokkade.

Een andere voordeel is bijvoorbeeld wanneer je in een land bent waar bepaalde services geblokkeerd worden door het land zelf. Denk bijvoorbeeld aan de Twitter blokkades in Turkije en het blokkeren van Facebook en Google in China door de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *