De beste powerkites voor kite jumpen

 

Ben je klaar voor een nieuwe hobby en ben je liefhebber van spanning en adrenaline? Dan moet je geen kite jumpen! Dit is een onderdeel van het kiten waarbij je met een grote vlieger de lucht in springt.

 

Maar wat is kite jumpen precies en welke kite moet je er voor hebben?

 

Koop een powerkite

 

Wanneer je ervaring hebt met kiteboarden zul je bekend zijn met tubekites. Dit zijn kites die je met lucht opblaast. Voor kite jumpen op het land heb je echter een heel ander type ite nodig, namelijk een powerkite.

 

Maar wat is een powerkite? Een powerkite is een kite die bestaat uit luchtkamers. Deze luchtkamers worden gevuld met lucht door de wind waardoor de kite zijn vorm krijgt. Vervolgens kan de vlieger veel wind vangen en kun je hierdoor hoge sprongen in de lucht maken.

 

Wat is de beste powerkite voor kite jumpen?

 

We zien dat er een aantal prominente kitemerken zijn die kites ontwikkelen voor het kite jumpen. Er zijn op dit moment twee topmodellen waarmee je het beste kunt gaan jumpen.

 

We hebben het dan over de Peter Lynn Twister en de Peter Lynn Hornet. Beide kites van het bekende kitemerk uit Nieuw Zeeland. Deze vliegers hebben een groot oppervlak zodat ze veel wind vangen en zijn daarnaast gemaakt van extreem lichte materialen. Bij Kitesurge kun je deze kites voor een scherpe prijs kopen.

 

Op deze wijze kun je sprongen maken van wel 3 meter de lucht in! Ben jij er klaar voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *