Van Rome Fiumicino Airport naar centrum

De Italiaanse hoofdstad Rome is niet alleen een van de meest populaire citytrips van het moment, maar ook een hele mooie strand met een rijke historie. Het heeft een aantal belangrijke vliegvelden die rondom de stad liggen. Veel mensen boeken een vliegticket naar een van deze vliegvelden en komen er dan achter dat je niet, zoals met de trein wel het geval is, in het midden van de stad terechtkomt. Hoe kom je vanaf Rome Fiumicino naar het centrum van de stad Rome?

Vluchten naar Rome Fiumicino

Deze luchthaven ligt ten westen van de Italiaanse hoofdstad. Het is het grootste vliegveld van Italië. In 2018 vervoerde het maar liefst 43 miljoen passagiers. Er zijn dan ook een aantal vliegtuigmaatschappijen met een basis op Rome Fiumicino Airport; behalve Alitalia en Neos zijn dat ook Vueling, Ryanair en Norwegian Air. Ook KLM vliegt van en naar Rome Fiumicino Airport. Vueling, Easyjet en Alitalia vliegen ook naar Amsterdam. Verder vliegt Transavia nog vanaf hier naar Rotterdam the Hague Airport.

Van Fiumicino naar centrum Rome

Als je eenmaal in de terminal staat, kun je gratis gebruik maken van WiFi! Dat is mooi, want dan kun je deze pagina vinden! De meeste mensen reizen via de Leonardo Express. Dit is een snelle trein die iedere 15 minuten rijdt tussen vliegveld Fiumicino en Termini Station, het centrale station. De reis zelf duurt zo’n 30 minuten en een ticket kost 14 euro. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met een volwassene mee. Een goedkopere trein is ook mogelijk, de FL1 duurt wel iets langer (±40 minuten). Dan kom je echter niet aan op Termini, maar op Trastevere, Ostiense of Tuscolana aan de rand van het centrum van Rome. Een bus kun je ook altijd nemen, iedere 20 minuten rijdt de Terravision bus voor 6 euro per persoon. Reistijd: 60 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *